Solistuddannelsen – Contemporary Creative Artist

Jeg går i øjeblikket på en ny solistuddannelse på konservatoriet i Esbjerg. Da linjen blev oprettet i 2018, besluttede jeg mig for at søge, og kom heldigvis ind. Det der er spændende ved den linje er at den ikke er genrebestemt, på den måde kan alle uanset genre søge ind.
Selve uddannelsen handler om at dygtiggøre sig som musiker, men også som komponist. På uddannelsen arbejder jeg med mit projekt, som opstod som en ide til min bachelor koncert i 2016, “Hvad fanden er folkemusik?” som endte ud i en udgivelse, 1000 timer.

Jeg prøver at sætte spørgsmålstegn ved genren folkemusik, for mig har det været interessant at søge grænserne for hvornår jeg kalder det folkemusik, og hvornår jeg kan kalde det “Genreløs” musik. Det er en grænse som er meget forskellig for alle mennesker, og derfor endnu mere spændende at arbejde med. I den musik jeg komponerer prøver jeg at “bløde” grænserne lidt op, i håbet om at fange nogle lyttere til min musik som måske ikke at vant til at høre musik der minder om folkemusik i sin hverdag.

Hvis jeg komponerer musik med teknikker, og inspiration fra andre genre kan lytteren opleve genkendelighed fra den musik lytteren normalvis hører i sin hverdag. Det er et koncept mange folkemusikere har gjort brug af i mange år, og en metode som også har haft meget positivt med sig, og nu har jeg en mulighed for ved hjælp af min uddannelse at få lærer inden for alle genre, en mulighed ikke mange har. Jeg har virkelig haft mulighed for at afprøve mine egne grænser inden for komposition, og det har åbnet mine øjne og øre endnu mere! I min optik er det virkelig fjollet at dele musik ind i genre, og derfor ser jeg det som min mission at lave musik der ikke har nogen regler, kasser og former.
_________________

Mit bedste minde fra min musikskoletid var at vi spillede sammen på tværs af genre, niveau og alder til vores store fælles koncerter. Det har inspireret mig til at komponere musik til netop det formål, så alle kan være med og alle kan lære noget. Musikken skal bevæge sig mellem genrene, så alle kan føle sig hjemme engang imellem. Min forhåbning er at musikskolerne syntes det er interessant at prøve folkemusik på den her måde, og at grænsen til folkemusik ikke er så vanskelig at komme over.
_________________

Helt firkantet set spiller jeg musik, og komponerer musik, der visker grænser ud, og inviterer alle ind i musikken, så forhåbentlig endnu flere syntes at folkemusik er interessant. Og hvem ved, det kan være de får lyst til at dykke ned i det mere traditionelle folkemusik, hvis først nysgerrigheden er der!

Mit ønske er absolut ikke at ændre på det traditionelle musik, men blot inviterer udefrakommende ind i den fantastiske folkelige verden.

Læs mere om solistuddannelsen – Contemporary Creative Artist

Skriv et svar