Biografi


Mit navn er Annelene. Jeg er vokset op i et hjem, hvor folkemusik og folkedans var en livstil. Altså – mine forældre er folkemusikere, og min mor endda folkedanseinstruktør. Lige fra barnsben har jeg været med til danseballer, og spilleaftner. Som barn sov jeg i en papkasse ved siden af min fars trommestol, under nætternes lange danseballer, og før jeg knap kunne stave mit eget navn, stod jeg og spillede med på min violin så godt jeg kunne, hvis jeg da ikke var ude og danse.

Hent CV


Biografi


Mit navn er Annelene. 

Jeg er vokset op i et hjem, hvor folkemusik og folkedans var en livstil. Altså – mine forældre er folkemusikere, og min mor endda folkedanseinstruktør. Lige fra barnsben har jeg været med til danseballer, og spilleaftner. Som barn sov jeg i en papkasse ved siden af min fars trommestol, under nætternes lange danseballer, og før jeg knap kunne stave mit eget navn, stod jeg og spillede med på min violin så godt jeg kunne, hvis jeg da ikke var ude og danse.

I en ret ung alder var jeg allerede fast besluttet på at musik var det jeg ville, og drømmen om at søge ind på musikkonservatoriet stor. Efter mine år på efterskole, og gymnasiet søgte jeg ind på MGK (musikalsk grundkursus) I Kolding, hvor jeg gik på folkemusiklinjen.
I 2013 søgte jeg ind på Syddansk Musikkonservatorium på folkemusiklinjen i Esbjerg, hvor jeg juni 2016 blev bachelor, og hvor jeg afsluttede min kandidat juni 2018.

Jeg skal nu starte på solist-uddannelsen "Contemporary creative artist" som forventes færdig i 2020.

I foråret 2018 kom DR kultur forbi for at interviewe mig, her snakker jeg lidt mere om hvor jeg kommer fra og mit forhold til min musik, og mit instrument. Læs her: dr.dk/kultur

I efteråret 2016 udgav jeg min første EP 1000 Timer, som started som en del af mit bachelorprojekt Juni 2016.

Jeg har en stor interesse for event og projekt arbejde. Interessen kom da jeg var formand for folkemusikstævnet ROD som blev afholdt i påsken 2018. Fremtiden har allerede nu mange projekter med sig, som jeg forhåbentligt snart kan skrive mere om her på siden.


"Annelene is a determined, inventive and curious musician, well founded in the traditions of her home country, but with a persistence and drive for applying these foundations to a modern and cohesive artistic direction."

- Hal Parfitt-Murray 


"I was lucky to work with Annelene Toft in 2019. I think she is a great composer and musician, it was a pleasure to work with her. Her compositions are beautiful and you can hear many different colors and beautiful melody lines. As well her sound is great when playing her fiddle.

Hope to work soon with her again!"

- Timo Alakotila