Bag om “Swiping”

Tænk hvis man kunne “swipe” sig til den helt rigtige dag, eller den helt rigtige verden?

Ligesom at man kan scrolle sig igennem sit feed på Instagram og Facebook, indtil der dukker noget op, som man synes er interessant eller spændende nok. Måske man én dag bare kan swipe væk fra en dårlig, eller en kedelig dag.

Det var den tankegang der fik mig til at skrive “Swiping” på min nye plade Dunkel. Alting går så hurtigt, og vi sigter altid hen mod det næste, og det næste, og glemmer måske at stoppe op og kigge på det der sker lige nu. 

Det jeg prøvede at skabe i musikken er den her fremdrift, som om man kører med et tog afsted ud i verden, og ligepludselig stopper det op, og så bliver man nødt til at lytte/se på det man har lige nu og her. 

Dette nummer skrev jeg på en smuttur til Finland i 2019, hvor jeg havde kompositionstimer med den skønne pianist, og komponist Timo Alakotila. Han blev den første til at høre den spæde start på nummeret, og ud fra en jam over bas-riffet opstod melodien. 

Det var det første nummer jeg skrev til min debutkoncert, og til udgivelsen, så det var selvfølgelig også derfor at det blev det første nummer på pladen. Jeg spiller med min kvintet Som Os, som du kan finde på Facebook

Hvis du ikke har hørt den endnu, eller set musikvideoen kan du se med her, eller finde den som streaming her