Den dårlige samvittighed

Den dårlige samvittighed har det ofte med at dukke op hos mig, og det er faktisk begyndt at irritere mig, førhen bukkede jeg som regel under for min samvittighed, og gik ned og øvede mig, som ofte er det min dårlig samvittighed handler om.

Nogen gange får man noget virkelig godt ud af det, andre gange skulle man vidst bare været blevet hjemme.

Jeg er nu nået til det stadie hvor jeg har valgt at sige, at det er okay at jeg holder fri 1-2 dage i ugen, og med fri mener jeg, at jeg ikke spiller violin, ikke sidder ved computeren for at skrive kedelig mails, eller planlægning.

MEN hvorfor får jeg så stadig dårlig samvittighed?

Kan det virkelig passe at man ikke må holde bare lidt fri, fra ens tanker der kværner oppe i hovedet?

Ak ja, jeg ved ikke hvad helt hvad jeg skal gøre ved det, andet end at jeg prøver at ignorere det, og lave noget hyggeligt de dage jeg vælger at holde fri.

Det skal dog også siges at, efter jeg har valgt at holde fri så har jeg bestemt også fået mere lyst til at øve generalt.

I de første år på kons, og MGK handlede alt om at øve, planlægge, og komponere hele tiden, og man skulle helst også snakke med sine medstuderende om hvor meget man havde øvet sig, eller hvor dårlig samvittighed man havde, fordi man ikke havde nået at øve 5 timer, som man ellers havde planlagt. Den tankegang sidder stadig dybt i mig endnu, skræmmenede ikke sandt?

Om ikke andet har jeg i mine timer med dygtige og meget professionelle lærer/musikere på solistenuddannelsen, snakket om det virkelig liv, og ikke i det skoleliv jeg kun kender til. Og det der virkelig skinner igennem er, at for dem har det været vigtigt at tage fri (også hver uge), og den dårlige samvittighed bliver man sku ikke en bedre musiker af! MEN jeg fornemmer bestemt også, at den er der endnu hos dem, og at man nok i virkeligheden aldrig kommer af med den.

Måske hvis vi fortæller hinanden at “Jeg holder fri i dag, og det har jeg det fandme fedt med” Så kunne det være man blev smittet af hinanden, og tænkte “nååeh ja, det lyder da egentlig også meget rart?”

Er det et tabu at holde fri, og ikke lave noget hver dag, og hvert minut?