Bag om “Nyt Band”

I lang tid havde Som Os ikke noget bandnavn, og derfor stod der ofte i min kalender: Øver med New band. “Nyt Band” blev derfor det første nummer jeg skrev til Som Os, og i mangel af navn både til band og musik, måtte dette nummer blive kaldt “nyt band” og bandet fik så heldigvis et navn: Som Os. 

Historien bag bandnavnet er at vi mødtes første gang og spillede på et refugie på Samsø, og som det tit sker til bandøve-weekender, så fik vi os et glas rødvin. Stemningen var god, og den blev kun bedre af at vi skulle finde på et bandnavn. Der var mange bud oppe at vende, men i et øjebliks stilhed kiggede jeg på vinflasken og sagde: hvad med Som Os? – for på vin flasken stod der SOMMOS. Og dermed opstod bandnavnet Som Os, og vores første nummer kom til at hedde Nyt band. Den vin der hedder SOMMOS kan vi desuden anbefale!

Nummeret “Nyt band” er meget inspireret af jazz waltz, da jeg altid har syntes det swing er mega fedt, samt en fed kombination af jazz og folkemusik. Og hvad kunne passer bedre til vores kvintet, da vi selv er en blanding af jazz musikere og folkemusikere. 

Har du ikke hørt “Nyt band” endnu, kan du finde den på pladen, CD’en eller på Spotify